Waar is Amadine, de gouldamadine?

basisschool de Harp

Lowie Vercammen (accordeon) en Sumer Sanah Ullah (viool) vertelden over Amadine, de gouldamadine, een vogeltje dat losgebroken was uit z’n kooi en terugvloog naar Australië, zijn land van oorsprong. De kinderen gingen op onderzoek en speurden naar Amadine.

Er stonden verschillende dozen met materiaal en tips in om de vogel te vinden. Zij stootten op een volledig verknipt lied verdeeld over de 5 mysterieuze dozen met een heus hangslot erop.  Door de woorden en zinnen te ordenen kwamen de leerlingen telkens terecht in een ander land. Op de wereldbol konden ze de route van Amadine volgen. Het land werd getekend op groot formaat met telkens de specifieke dieren en objecten van dat land. Elke groepje leerde ook musiceren met boomwackers. Sumer was hun dirigent. Na elke doos schoven de groepen door zodat ze telkens van elke opdracht minstens één keer hebben kunnen proeven. Al de verknipte zinnen die uiteindelijk het lied vormde, werden a capella door de volledige klas uit volle borst meegezongen. Na een aantal keren repeteren werd snel duidelijk dat Lowie en Sumer hier met een muzikale klas te maken hadden. Daardoor konden de leerlingen met de boomwackers het lied perfect begeleiden, een ware kers op de muzikale taart.

Sumer en Lowie vervoegden het klasorkest met hun accordeon en viool waardoor de eindopdracht volledig geslaagd was!

Het fijne aan deze workshop was dat het niet alleen muziek of alleen tekenen was maar een combinatie van verschillende
domeinen waardoor de leerlingen zich geen enkel moment verveelden! De kinderen besloten dat Lowie en Sumer zeker en vast nog eens mochten terugkomen!