HOERA! We vonden onze weg terug naar Kunstopia!

basisschool het Prisma 1e Graad

Lette Thijs (Klassieke muziek/ Saxofoon), Fien Leenaerts (Vrije Grafiek) en Emma Huyghe (Pop/ Piano) botsten tijdens een lange en vermoeiende reis onbedoeld op aarde, maar belanden door de grote botsing honderden kilometers uit elkaar vandaan.

Minuten werden uren. Uren werden dagen. Dagen werden weken.

Na een wekenlange zoektocht, vinden de drie verstrooide bewoners van Kunstopia elkaar eindelijk terug op de grond van de basisschool ‘Het Prisma’. Er is alleen één groot probleem: ze vinden de weg niet meer terug naar hun planeet. Alle kleuren zijn van de kaart geveegd en alle muziek en geluiden zijn verdwenen.

Maar wat blijkt nu? Ze zijn niet alleen op deze basischool! 16 behulpzame kinderen helpen graag een handje mee om de weg naar Kunstopia terug te vinden.

Kunst, spel en muziek zijn de belangrijkste aspecten op de planeet Kunstopia.

De kinderen vinden puzzelstukken en kunnen d.m.v. dobbelen materialen en kleuren verzamelen. Met deze materialen en kleuren bestempelen en schilderen ze de puzzelstukken. Deze stukken vormen samen een grote kaart die de weg toont naar Kunstopia.

De kaart wordt daarna ook gebruikt als partituur of muzikale leidraad voor het creëren van muziek en geluiden. Zo kan je de regen horen die klettert tegen de ramen tijdens een enorme stormbui, maar ook het zoemen van de bijtjes in de zon en het stromen van de rivier.

Deze geluiden worden samen met de kaart opgeslagen op apparatuur van de reizigers, zodat ze deze, vanaf nu, op elke reis met zich meedragen en kunnen raadplegen.

Bedankt!