Ik ga op reis en ik neem mee

7 maart zijn Emma (pop/zag), Margot (klassiek/viool) en Ines (vrije kunsten/schilderkunst) in de Freinetschool Het Prisma gaan lesgeven aan de 3e leefgroep. De kleine klas heeft slechts 7 leerlingen.

Samen met de leerlingen zijn we op wereldreis gegaan langs verschillende continenten. De workshop begon met een kringgesprek waarbij we de verschillende continenten overliepen met de kinderen. Vervolgens haalde Emma haar koffer erbij. Ze vertelde dat hetgeen ze mee heeft in haar koffer alles was wat we vandaag nodig zullen hebben om samen de reis te maken.

Om de reis fris te starten, gaf Margot yoga aan de groep. Na de yogales gingen de kinderen bij Ines hun eigen voertuig ontwerpen om de wereld rond te reizen. Na het tekenen gingen de kinderen dansen. Margot had 3 verschillende korte dansjes uitgewerkt. We dansten Afrikaans, Bollywood en Iers. Bij de volgende opdracht gingen de kinderen zelf muziekinstrumentjes maken. De dag eindigde met het aanleren van een cup song onder begeleiding van Emma.