de regenboogkabouter zoekt hulp

basisschool het Prisma 1e Graad

Sarah (illustratie), Janne (Jazz/Pop zang) en Jarne (drama) werden onverwachts in alle vroegte opgebeld door de regenboogkabouter. De kabouter had het verschrikkelijke nieuws dat de kleuren rood, blauw en indigo uit de regenboog waren verdwenen. Ze moesten samen met de kinderen 2 belangrijke opdrachten voltooien om de vermiste kleuren terug te winnen.

Voor de eerste opdracht, kleuren blauw en indigo, gaf de kabouter ons het thema ‘zeewezens’. De klas werd in 3 groepjes verdeeld die om de beurt langs gingen bij Jarne, Janne en Sarah. Bij Jarne transformeerden de kinderen door beweging en beeld in heuse zeewezens. Met Sarah werd de fantasie geprikkeld door verrassende zeemonsters te maken in cadavre exquis. En, samen met Janne waanden de kinderen zich onderwater en creëerden ze de zee door middel van geluid, beeld en kleuren.

Voor de kleur rood verzamelden we allemaal op de speelplaats. De kabouter had ons de opdracht gegeven om erg boos te worden. Jarne nam het voortouw en liet ons herhaaldelijk op bevel héél hard te roepen.

En ja hoor, het had gewerkt! De regenboog had al haar schitterende kleuren terug!

Als beloning kwam er een doos vol lekkers tevoorschijn. In de kring smikkelden we onze chocolaatjes op en stelden de kinderen hun zeemonsters voor aan de klas.