ieder tekent zijn eigen lied

Twee muzikanten (Mathijs Steels & Lukas Sabbe) en één fotografe (Marie Dhaese) gaan samen met de kinderen op zoek naar de gemeenschappelijke karakteristieken tussen beeld en klank. Hoe zou dit muziekstuk er uit zien? Of hoe zou deze foto klinken? Samen gaan we op zoek naar de emoties die beeld en klank bij ons oproepen. Wat voor de ene grappig is, is voor de ander misschien raar. Wat voor de ene droevig is, is voor de ander dan weer melancholisch. En hoe komt het überhaupt dat beeld en klank zoveel emoties bij ons kunnen oproepen?

We proberen verschillende muziekstukken en beelden met elkaar te linken en onderzoeken waarom we vinden dat bepaalde beelden bij bepaalde klanken horen. Naast dit onderzoek gaan we uiteraard ook praktisch aan de slag. Als we iets scherps horen, hoe vertaalt zich dat dan naar beeld? En welk gevoel roept dit bij ons op? We begeven ons hier in een abstracte wereld waarin geen juist of fout is. Ieder voelt wat hij/zij voelt, hoort wat hij/zij hoort en ziet wat hij/zij ziet. We beginnen met simpele geluiden, maar naarmate de workshop vordert proberen we ook een volledig muziekstuk te tekenen. Het is verrassend hoe uiteenlopend het resultaat vaak is, terwijl het toch allemaal lijkt te kloppen!

Samen met de kinderen duiken dus we in de wondere, diverse wereld van emoties, klanken en beelden, en hoe deze zich verhouden tot elkaar.